Kategoriat
Ajankohtaista

Lien Tam luostari 25 vuotta

Lauantaina 26. elokuuta 2023 juhlittiin Lien Tam luostarin perustamista 25 vuotta sitten Turun Moisioon. Läsnä oli tuhatpäinen yleisö, joka saapui busseilla eri puolelta Suomea. Samalla Suomen Buddhalainen Vietnamilainen yhteisö vietti vuotuista Vu Lan juhlaa eli esi-isien muistojuhlaa, ullambanaa.

Temppelin juhlassa munkit resitoivat rukouksia. Edessä kolme Suomessa asuvaa munkkia, vasemmalla Danakosha Lingin apotti Tulku Dakpa, keskellä Lien Tam luostarin apotti Thich Hanh Bao vierellään thaimaalaisen Wat Phutta Tam luostarin apotti Piyaselo. Buddhalaisten perinteiden päälinjat theravada, mahayana ja vajrayana olivat edustettuina.
Temppelin edessä olevassa teltassa oli esillä J.O. Mallanderin tiibetiläisen taiteen kokoelmaa. Teltassa oli myös soivien kulhojen soittoa. Kuvassa Erja Varis esittelee kulhojen soittoa kunnianarvoisille munkeille.