Kategoriat
Ajankohtaista Yleiset

Uskonnot Maailma kylässä -festivaalilla 27.–28.5.

Suvilahdessa Helsingissä toukokuun viimeisenä viikonloppuna myös uskonnot näkyivät keskellä karnevalistista juhlaa, omassa Uskontojen kylän teltassaan. Uskontojen esiintyminen yhdessä rauhan, keskinäisen kunnioituksen sekä juhlan merkeissä herätti positiivista huomiota, oli mahdollista keskustella katsomuksista, saada tietoa eri uskontoperinteistä, rakentaa Toivon puuta, värittää mandalapiirroksia sekä kuulla eri uskontojen musiikki- ja tanssiesityksiä.

Kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Uskontojen kylän järjestäjinä olivat USKOT-foorumi, Kirkko Helsingissä: Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat, Helsingin juutalainen seurakunta, Krishna-liike ISKCON Suomessa, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko, Suomen bahá’í-yhteisö, Suomen Buddhalainen Unioni SBU sekä Suomen Ekumeeninen Neuvosto.

Tässä joitakin kuvia musiikkiesityksistä sekä linkki videoon, jonka kuvasi Mikko Koponen.

Baan Thai ryhmän tanssijoita Nurmijärven Whatbuddharama-temppelistä.
Kirtan laulua esittivät Ananda Marga ja Krishna yhteisöjen jäsenet.
Saimme kuulla myös juutalaista klezmer-musiikkia.