Kategoriat
Ajankohtaista Tulevia tapahtumia Yleiset

Meditaatio ja hiljaisuuden rukous – seminaari 10.10.2023

Kristinuskon ja buddhalaisuuden kohtaamisia valottava seminaari tiistaina 10. lokakuuta klo 16–19 Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa, Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki, oli innostava ja lämminhenkinen. Paikalla oli yleisöä 59 henkeä ja live-esitystä Facebookissa seurasi noin sata. Tapahtuma on tallennettu ja katsottavissa osoitteessa https://www.facebook.com/lahetys/videos/1500306314136150/?sfnsn=mo

Järjestäjinä Suomen Buddhalainen Unioni, Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ja Suomen evankelis-luterilainen kirkko.

Tapahtuman fb-sivu.

Kuva Irma Rinne

Buddhalaisen meditaation historiaa Suomessa  esitteli tutkija FT Mitra Härkönen, Buddhalaisuus Suomessa -teoksen kirjoittaja ja toimittaja (2023 Suomen Itämainen Seura).

Kuva Mikko Koponen

Paneelikeskustelun vetäjänä toimi Pekka Y. Hiltunen, kristillisen meditaation asiantuntija, kuvassa kolmas vasemmalta. Panelisteja oli kuusi, vasemmalta ngakpa Trømtsal Dorje (Jussi Ahlroth),  tantrisen perinteen joogi-opettajan asussa, vierellään pappi Henri Järvinen, ignatiaanisen hengellisyyden tuntija. Keskellä Peppi Sievers, psykiatrian erikoislääkäri ja teologian tohtori, vierellään Marjatta Valkama, nichiren perinnettä noudattavan Soka Gakkai International Finland yhteisön johtaja, retriittipappi Päivi Vuorilehto ja oikealla zen-pappi Sangen Salo, Helsinki Zen Center yhteisön johtaja.

Aikataulu:

16.00 – 16.15 Avauspuheenvuorot: Irma Rinne, Kaisamari Hintikka, Jyri Komulainen

16.15 – 16.35 Mitra Härkönen: Buddhalaisen meditaation historia Suomessa.  

16.35 – 16.55 Lauri Maarala: Kristillinen meditaatio ja hiljaisuuden viljely Suomessa

16.55 – 17.05 Yleisökeskustelu

17.05 – 17.20. Tauko

17.20 – 18.50 Paneelikeskustelu: Buddhalaisia ja kristillisiä näkökulmia meditaatioon. Pekka Y. Hiltunen, Marjatta Valkama, Sangen Salo, Ngakpa Tromtsal, Peppi Sievers, Henri Järvinen, Päivi Vuorilehto

18.50 – 19.00 Loppusanat: Kaisamari Hintikka, Irma Rinne