Kategoriat
Ajankohtaista Tulevia tapahtumia Yleiset

Turvallisuus-koulutus

Turun Lien Tam -luostarissa järjestettiin perjantaina 2. syyskuuta 2022 (2566/2565 j.B.) klo 17-19 Turvallisuuskoulutus, jossa paneuduttiin pyhien tilojen turvallisuuteen ja kriisien hallintaan Euroopassa. Koulutus oli SASCE-projektin (Safer and Stronger Communities in Europa) tuottama, kouluttajina Ron Eichhorn (Euroopan Buddhalaisen Unionin puheenjohtaja) sekä Dany Choueka (Euroopan Juutalaisen Kongressin kriisinhallintayksikön johtaja). Tapahtuma oli kaikille uskonnoille avoin. Koulutuksen ohjelma (pdf).

Lien Tam -luostari (Moisiontie 225, 20400 Turku) ja Suomen Vietnamilaisen Buddhalaisen Yhdyskunnan temppeli on Suomen suurimman buddhalaisyhteisön pyhä tila. Meitä oli kymmenen hengen joukko seuraamassa esitelmiä ja pohtimassa, kuinka parhaiten suojata omaa yhteisöämme. Paikalla oli vietnamilaisen Lien Tam luostariväen ja Suomen Buddhalaisen Unionin hallituksen lisäksi ihmisiä thai-yhteisön Watphuttatham luostarista, Tavallinen mieli Zendo yhteisön Lammin retriittikeskuksesta, Turun baha’i yhteisöstä sekä Turun synagookasta. Organisoijana toimi SBU. Lämpimät kiitokset kouluttajille ja osallistujille. Linkki tapahtuman tallenteeseen.

Ron Eichhorn ja Dany Choueka