Turvallisuus

Turvallisuus voidaan ymmärtää monin tavoin, sekä yksilön kokemuksena, yhteisön sisäisenä kulttuurina että suhteena ympäröivään maailmaan.

Turvallisuuskoulutus syyskuussa 2022 keskittyi pohtimaan, kuinka voimme varautua ulkoisiin vaaratilanteisiin ja kuinka toimia kriisitilanteessa. Turun vietnamilaisen Lien Tam -luostarin kauniissa salissa kouluttajat kertoivat, millaisia asioita on hyvä ottaa huomioon.

Dany Choueka, Euroopan Juutalaisen Kongressin kriisinhallintayksikön johtaja, kertoi kriisinhallinnasta. Hänen esityksensä sisälsi ohjeita, kuinka valmistautuminen, valppaus ja huolenpito suojaavat yhteisöä. Esityksen kalvot Crisis Management (pdf) ja Circle of Security (pdf) sisälsivät myös koulutusvideoita, jotka eivät näy pdf-tiedostoissa. Ne voi katsoa oheisista tallenteista.

Video 1 Introduction, Crises Management (c. 20 min).

Video 2 Crises – Human Perspective (c. 15 min).

Video 3 Security – Examples (c. 26 min).

Video 4 Summary – Security Ambassadors (c. 2,15 min).

Ron Eichhorn, Euroopan Buddhalaisen Unionin puheenjohtaja, esitteli SASCE-projektia (Safer and Stronger Communities in Europe) ja siihen liittyvää turvallisuusvastaavien verkostoa (Security Ambassadors) sekä tapausten raportointia. Jos mitä hyvänsä vahingontekoa kohdistuu omaan yhteisöösi, niin puheen kuin tekojen tasolla, on syytä raportoida siitä SASCE-projektille. Jokaisesta yhteisöstä olisi hyvä löytyä yhteyshenkilö turvallisuusvastaavien verkostoon. Sen kautta on mahdollista esimerkiksi järjestää lyhyitä koulutuksia zoomissa. Projektin sivuilta löytyvät turvallisuusohjeet useilla kielillä, myös suomeksi Suojele yhteisöäsi (Opas lainvalvontaan, Opas johdolle ja henkilöstölle, Opas yhteisön jäsenille).

Mikäli haluat liittyä Security Ambassadors verkostoon tai tilata painettuja suomenkielisiä esitteitä, ota yhteys Suomen Buddhalaiseen Unioniin (info@sbu.fi).

Kiitokset kouluttajille sekä Lien Tam -luostarin munkeille, Thong Tue ja Thong Dinh!

————————————————————————————

Yhteisön sisäinen turvallisuus tarkoittaa, että kokoontumiset ovat vailla syrjintää, häirintää sekä vihapuhetta. Tähän SBU otti kantaa 2019. Kannanotosta löytyy myös ohjeita, kuinka toimia, jos havaitsee tai kokee häirintää.