Kategoriat
Ajankohtaista Yleiset

Havahtuminen – Buddhalainen tie rauhaan 5.5.2021

Suomen Buddhalainen Unioni järjestää keskustelutilaisuuden teemalla ”Buddhalainen tie rauhaan” keskiviikkona 5.5. klo 19.00. 

Tilaisuudessa kolme eri perinteestä tulevaa harjoittajaa keskustelevat miten ovat päätyneet buddhalaisuuden pariin, miten buddhalainen harjoitus näkyy käytännössä heidän elämissään ja miten he suosittelisivat buddhalaisuudesta kiinnostunutta henkilöä lähestymään buddhalaista harjoitusta.

Tilaisuudessa saa käsityksen buddhalaisen harjoituksen kirjosta, erilaisista lähestymistavoista meditaatioon ja mikä eri koulukuntien lähestymistapaa yhdistää.

Tilaisuus järjestetään etänä Zoomissa. Voit ilmoittautua tilaisuuteen info@sbu.fi, jolloin saat linkin osallistumista varten sähköpostiisi päivää ennen tilaisuutta. Löydät tilaisuutemme myös facebookista.

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän valmistui Insight Meditation opettajaksi vuonna 2020. 

Maria Santavuori kuuluu SGI (Soka Gakkai International) järjestöön ja harjoittaa Nichiren Daishonin buddhalaisuutta. Harjoituksen keskiössä on päivittäin tehtävä äänimeditaatio. Maria on tehnyt harjoitusta vuodesta 2014 alkaen ja toiminut aktiivisena järjestönsä jäsenenä siitä asti. Harjoitus perustuu Lotus Sutran keskeiseen filosofiseen ajatukseen buddhatilan sisältymisestä kaikkiin ilmiöihin, siis myös juuri meihin jokaisella hetkellä. Maria työskentelee pedagogina musiikin ja kulttuurin alalla. 

Ngakpa Trømtsal Dorje (Jussi Ahlroth) on vajrayana-buddhalaisuuden harjoittaja Guru Rinpochen ja Yeshé Tsogyelin ei-luostarillisessa perinteessä. Hän kuuluu Nyingma Aro gTér -perinteeseen ja sen Suomessa toimivaan Drala Thang -nimiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan. Ammatiltaan hän on toimittaja ja kirjoittaa kirjaa buddhalaisuudesta ja länsimaisesta filosofiasta.

Tilaisuuden alkuun Juha Penttilä ohjaa lyhyen ohjatun meditaation, jonka kautta laskeudumme tietoisesti yhteiseen hetkeen.

Tilaisuuden juontaa Suomen Buddhalaisen Unionin hallituksen jäsen Lauri Korvenmaa.

Tervetuloa!