Kategoriat
Ajankohtaista

Osanotto Sri Lankan terrori-iskujen uhreille

Sri Lankassa pääsiäissunnuntaina 2019 tapahtuneet kahdeksan itsemurhaiskua kristillisiin kirkkoihin sekä turistihotelleihin ovat surmanneet tämänhetkisten tietojen mukaan ainakin 310 ihmistä ja haavoittaneet lähes 500. Suomen Buddhalainen Unioni SBU tuomitsee nämä järjettömät, järkyttävät terroristiteot ja kaiken toisiin uskontoihin ja kansanryhmiin kohdistuvan väkivallan. Buddhalaisena maana, jossa buddhalaisuus on ollut vallitseva uskonto jo yli 2200 vuotta kuningas Asokan ajoista alkaen, Sri Lanka on buddhalaisille tärkeä. SBU:lle lähiajan muistoja ovat osallistuminen kansainväliseen vesak-juhlaan vuonna 2017 sekä joidenkin jäsenjärjestöjen osallistuminen samana vuonna World Buddhist Summit kokoontumiseen. Myötätuntomme uhreja sekä läheisensä menettäneitä kohtaan on suuri. Toivomme, että tässä monien uskontojen ja kansallisuuksien maassa säilyisi rauha eri ryhmien välillä eivätkä väkivaltaiset tapahtumat synnyttäisi vihan ja vihamielisyyden kierrettä.

In English

Muiden Euroopan buddhalaisten yhteistyöjärjestöjen kannanottoja:

European Buddhist Union EBU

Italia

Ruotsi