Kategoriat
Ajankohtaista Yleiset

Teekutsut Kansainvälisenä Buddhalaisuuden päivänä 9.4.2016

Teekutsujen osallistujia juhlalippujen alla.
Teekutsujen osallistujia juhlalippujen alla.

Kansainvälistä Buddhalaisuuden päivää vietettiin Helsingissä lauantaina 9.4.2016 Sampo-keskuksessa. Suomen Buddhalaisen Unionin kutsumana noin 15 buddhalaista kokoontui teekutsuille keskustelemaan aiheesta ”buddhalainen saattohoito”. Tilaisuutta isännöivät Mikko Vimalamitra Bodhidharmasta sekä SBU:n puheenjohtaja Irma Rinne Buddhalaisesta Dharmakeskuksesta. Keskusteluun johdatti FM Maija Butters, joka kertoi työstään saattohoidon parissa.

”Hyvä kuolema” on aihe, joka on laaja ja moniulotteinen. Buddhalaisilla on paljon annettavaa keskusteluun, mutta myös paljon opittavaa. Päätettiin verkostoitua ja aloittaa saattohoitoon ja kuoleman kohtaamiseen ohjaava opiskelu pienimuotoisena syksyllä 2016, esimerkiksi yleisöluentona. Opiskelua jatketaan myös koulutuspäivien tai seminaarien muodossa.