Kategoriat
Ajankohtaista

Toukokuu on Vesak-juhlien aikaa

Kaikki buddhalaiset viettävät buddhajuhlaa eli vesakia (vaisākha, sanskrit; vesākha, pāli), joka on Buddhan syntymän muistojuhla. Useissa suuntauksissa se on myös valaistumisen ja parinirvanan muistojuhla. Vesak-juhlaa vietetään yleisimmin toukokuun täydenkuun tienoilla.

Suomen Buddhalainen Unioni osallistui kutsuttuna vieraana Dai Tho temppelin järjestämään Buddhan 2641-vuotis syntymäpäiväseremoniaan 6. toukokuuta 2017 Keravan Aikuislukiossa. Seremonian aikana läsnäolevien rukoukset suunnattiin maailmalle ja kaikille olennoille rauhan merkeissä.

Kunnianarvoisat munkit vasemmalta oikealle:
1) Päämunkki Phra Maha Nuan, Watbuddharam Finland temppelin hengellinen johtaja, Nukari, Nurmijärvi. 2) Päämunkki Minh Tan, Dai Tho temppelin hengellinen johtaja, Kerava. 3) Päämunkki Phra Maha Tee, watbuddhadhamma temppelin hengellinen johtaja, Turku. 4) Munkki Phra Yutthaphol, Watbuddharam Finland temppeli, Nukari, Nurmijärvi. 5) Suomessa vieraileva munkki Phra Peerapong, Thaimaasta.

Vesak-juhlan järjestänyt päämunkki Minh Tan, Keravan Dai Tho temppelin hengellinen johtaja. Yhteisö on uskonnollinen yhdyskunta, perustettu 2016.

Yleisöä oli paikalla Suomessa asuvia buddhalaisia harjoittajia.

Järvenpään ev.lut seurakunnan pastori Nonna Lemola-Palmin piti tervehdyspuheessaan tärkeänä yhteisiä tapaamisia eri uskontokuntien kesken.

Juhlan huippuhetkenä oli Buddha pienokaisen kylvetysseremonia, jossa kaikki saivat valella vettä buddha-patsaan päälle. Seremonian ajatuksena on puhdistautua vuoden aikana kertyneistä taitamattomista teoista ja pyrkiä välttämään uusia taitamattomuuksia.

Yhteiskuva munkkien kanssa. Munkki Min Tan kiitti kaikkia Vesak-juhlaan osallistuneita ja kohdisti erityiskiitoksen yhteisön jäsenille ja kaikille, jotka auttoivat juhlan onnistumisessa.