Kategoriat
Jäsenjärjestöt Yleiset

Buddhalainen Dharmakeskus

PDF Tulosta
Buddhalainen Dharmakeskus perustettiin 1980 ja rekisteröitiin uskonnolliseksi yhdyskunnaksi 1998. Dharmakeskus on moderni vajrayana-buddhalainen yhteisö, joka harjoittaa useiden perinteiden opetuksia. Dharmakeskus edustaa koulukuntiin sitoutumatonta rime-suuntausta, joka perustuu Kalu Rinpochen, Dilgo Khyentsen sekä Jamgon Kongtrulin opetukseen. Dharmakeskuksen perustaja ngakpa Maitreya (Pekka Airaksinen) johti yhdyskuntaa kuolemaansa asti (2019). Hän valitsi seuraajankseen FM Maarit Vainion.Tärkeimmät toimintamuodot ovat meditaatiokurssit Alastaron meditaatiokeskuksessa, pidemmät ohjatut retriitit yksin ja ryhmässä sekä buddhalaisten klassikkotekstien julkaiseminen suomeksi (Dharmakustannus). Dharmakeskus on järjestänyt perinteisen kolmen vuoden retriitin 2001–2004 sekä pystyttänyt Suomen ensimmäisen stupan Siikaisiin 2001 tiibetiläisen perinteen mukaisesti tulku Pema Wangyalin johdolla. Lisäksi Helsingissä ja Alastarolla on säännöllisesti  kokoontuvat meditaatioryhmät. Jos olet kiinnostunut osallistumaan meditaatioryhmien toimintaan, ota yhteyttä info(at)dharmakeskus.fi.