Kategoriat
Jäsenjärjestöt Yleiset

Helsinki Zen Center

Helsinki Zen Center (www.zazen.fi) on zen-buddhalainen harjoituskeskus Helsingin keskustassa. Järjestämme 5 – 6 kertaa viikossa ohjattua zen-meditaatiota, zazenia. Järjestämme myös kokopäiväistumisia sekä retriittejä. Opettajamme vierailevat keskuksessa säännöllisesti. Voit tutustua toimintaamme osallistumalla johdantokurssille ja halutessasi liittyä jäseneksi. Retriittikeskuksessamme Zengårdenissa on mahdollista asua luostariolosuhteissa ja osallistua pidemmille retriiteille.

Opetuspuheissa kuvataan harjoituksemme perusteita. Yleisöluennoilta, kirjoista ja linkkien takaa löytyy tietoa zenistä. Koululais- ja opintoryhmät ovat tervetulleita vierailemaan zendossamme. Olemme pitäneet erilaisia zen-kursseja oppilaitoksille ja yrityksille, ja osallistuneet sekä artikkelien että oppikirjojen tekemiseen.

Olemme osa Pohjois-Euroopassa toimivaa Zenbuddhistiska Samfundetia. Opettajamme ovat roshi Sante Poromaa ja roshi Kanja Odland, Zenbuddhistiska Samfundetin johtajat. Noudatamme japanilaisen Sogaku Harada Roshin perustamaa perimyslinjaa, jonka Roshi Philip Kapleau on tuonut länteen.

Ensimmäinen zendomme Eerikinkadulla oli 18 m2 kokoinen, mukaanlukien eteinen, vessa ja keittokomero. Siellä oli parhaimmillaan 15 osallistujaa zazenissa (zen-meditaatiossa). Aika pian siirryimme isompaan 50 m2 tilaan samassa korttelissa. Meillä oli jo tuolloin säännöllistä zazenia 4 kertaa viikossa.

2005 vuokrasimme isomman 150 m2 tilan Kalevankatu 2:sta. Se teki mahdolliseksi dokusanin, perinteisen kahdenkeskiseen tapaamiseen opettajan kanssa, sekä riittävästi tilaa johdantokursseille ja kokopäivänmeditaatiolle.

www.zazen.fi