Seminaareja ja koulutuspäiviä

Buddhist Spiritual Care
in Different Cultural Contexts

Swedish Buddhist Community, Royal Thai Embassy Stockholm ja European Buddhist Union järjestivät webinaarin 11.12.2021, jonka puheet löytyvät nyt täältä. Youtube-videossa on kunnianarvoisan Ajhn Kalyanon dharmapuhe ”The wisdom and compassion of the Buddha trancends cultural boundaries” sekä paneelikeskustelu, johon osallistuivat tri Sunil Kariyakarawana (buddhalainen tukihenkilö armeijassa, UK), prof. Valerie Demarinis (julkisen mielenterveystyön professori, Ruotsi), kunnianarvoisa Dario Doshin Girolami (Euroopan Buddhalaisen Unionin henkisen tuen verkoston koordinaattori) sekä moderaattorina prof. Bee Scherer (Amsterdamin Vrije yliopiston buddhalaisten opintojen professori).

Koulutuspäivä ”Hyvä kuolema”

Suomen Buddhalainen Unioni SBU ja Buddhalainen saattohoito -verkosto järjestivät 26.11.2016 koulutuspäivän kuolemaan ja saattohoitoon liittyvistä kysymyksistä. Teosofisen seuran salissa Helsingissä tilaisuutta seurasi noin 40 osallistujaa. Puheenvuoron käytti kolme Suomessa vakinaisesti asuvaa munkkia, eri perinteistä ja eri kulttuureista sekä saattohoidon ja hautaustoimen asiantuntijat. Kuolema on aihe, joka koskettaa kaikkia, mutta jota kukaan ei haluaisi kohdata. Sen perusteellinen pohtiminen tuo myös iloa ja lohtua elämään.

Järjestelytoimikunta: SBU-hallitus puheenjohtaja Irma Rinteen johdolla, kutsuttuna asiantuntijana tutkija Maija Butters Helsingin yliopistosta.

munkit-kuva-mk-2

Buddhalaisten opetuspuheiden ja keskustelun tiivistelmä (pdf)

  • Arvoisa munkki Mahanual, Finnish-Thai Buddhist Association (theravada-perinne)
  • Buddhalaisen mestarin jälleensyntymä Tulku Dakpa Rinpoche, Danakosha (tiibetinbuddhalainen nyingma-perinne)
  • Arvoisa munkki Vijja Viriyo, Suomalais-Vietnamilainen Buddhadhamma yhteisö (theravada-perinne)

Asiantuntijapuheenvuorot

Saattohoitokodit Suomessa 2016:

Buddhalaisia saattohoitokoteja (muitakin toki on):

Länsimaisen saattohoidon pioneeri: